Шефът на "Ферари" Маурицио Аривабене е убеден, че има всички предпоставки Мик Шумахер един ден да кара за "скудерията".

Синът на легендата Михаел в момента е втори в шампионата във Формула 3, след като спечели шест състезания през сезона и всички три през миналия уикенд в Нюрбургринг.

Генът "Шумахер" в тялото му със сигурност е фактор, който изкушава ръководството на "черните кончета". През тази седмица излезе информация, че тимът на "Торо Росо" вече се е обърнал към Мик, който обаче е отказал.

Причината бе, че младокът не иска толкова бързо да скача в дълбокото. Аривабене е съгласен, че подобен стрес още не е нужен на 19-годишния талант.

"Най-важното за Мик Шумахер е да бъде оставен да порасне без голямо напрежение. Настоящите му резултати са много добри и му пожелавам бляскава кариера.

С име като неговото, което е записано в историята на "Ферари", няма как вратите да не са широко отворени. Но без да бъдат пренебрегвани важни стъпки.

Това е решение, което семейството му също трябва да обмисли. Засега нека го оставим да се наслаждава на карането. Важно е да е концентриран и фокусиран, но и да се забавлява", заяви Аривабене.

Очаква се Мик да кара във Формула 2 през следващия сезон. Той няма да вземе примера на Макс Верстапен и Ланс Строл, които направиха директния трансфер от Ф3 към Ф1.