Холандецът спечели престижното отличие под носа на Серхио Агуеро от Манчестър Сити, в класирането следват Давид Силва и Джо Харт (Сити). Полузащитникът на Тотнъм Скот Паркър и Уейн Рууни от Юнайтед допълват топ играчите.

Ван Перси отбеляза 27 гола във Висшата лига през този сезон, като това е най-силната му кампания, откакто е в редиците на "топчиите".

"Много е специално, защото играеш срещу тези състезатели всяка седмица и всеки един от тях прави всичко възможно, за да спечели. И накрая те ме избират за най-добър играч. Това е голяма чест. Ако другите хора казват, че си най-добрия е специално, но когато опонентите ти го казват е дори още повече от специално", сподели щастливият голмайстор.

При пристигането си в Лондон Ван Перси бе използван като втори нападател, а и на крилото. Това стана през 2004 година, когато той премина в тима на Арсен Венгер от холандския Фейенорд.

"Сега съм уверен. Ако трябва да съм честен - когато за първи път бях в центъра на атаката, не бях с високо самочувствие, не бях сигурен дали мога да се справя. Отне ми малко време да свикна, но след два месеца осъзнах, че мога да свърша добра работа там отпред", обясни талантът.

В категорията за най-добър млад играч победител стана защитникът на Тотнъм Кайл Уокър, съобщи Novsport.