Лондончани имат преднина след първата среща, след като се наложиха с резултат 1:0 на собствен терен.

"Естествено е, че Барселона се намира на крачка пред всички останали отбори. Те имат 5 поредни полуфинала през последните години, а това не е никак лесно в съвременния футбол. Но както се знае, не винаги по-добрият побеждава", каза футболистът.

"Много отбори смятат, че като играеш срещу Барселона трябва да им отнемеш топката, но това е невъзможно, поне според мен. Трябва да използваш други оръжия и да се защитаваш разбира се. Ако целта ти е да откраднеш топката, това ще те измори много бързо и по този начин ще се отворят много пространства пред техните наистина бързи играчи", обясни още футболистът на "сините".

"Шави и Иниеста са тези, които задават тон в играта на Барселона. Когато един играч се изправя срещу тях, трябва да е наясно с това", продължи Торес, цитиран от Гонг.

Относно наставника си Роберто ди Матео, Торес заяви: "Неговото желание е ясно, той иска да ни накара да се борим и да ни създаде дух на победители. Ако притежаваме това лесно ще победим. На всички им е ясно какво е желанието на Ди Матео – той иска да ни превърне в един от най-добрите клубове в света."

"Отборът промени тотално начина си на игра. Има друг стил и почерк. За мен най-важно е да бележа голове. Затова тренирам. Ние сме наясно, че ако не се класираме за Шампионската лига, сезонът ще бъде истинска катастрофа", завърши играчът.