"Още при строителството ще бъде наета фирма, която да менажира обекта, за да може от него да се изкарват средства без да се налага към стадиона има молове, хотели или жилищни комплекси. Тоест самия стадион да може да се издържа от самосебе си", добави министърът.

"Вече мислим за новия национален стадион и търсим средства той да се случи. Ще бъде с 20-25 000 места с опция за надстройка. Така, че ако в бъдеще България спечели домакинство на финал на европейски турнир да може да се разрасне до 35 000 места", разкри още около плановете за строителство Свилен Нейков.

"Идеята за ремонта на стадионите на клубовете си остава. В момента се търсят възможности. Знаете, че от септември правим модернизация на спортния тотализатор и се надявам да се увеличат приходите и да отделяме средства в тази посока", категоричен бе министърът на спорта.

"Комплекс "Червено знаме" искаме да го превърнем в олимпийски център. За тази цел в него трябва да се вложат 15-20 млн. лева. Всичко там е тотално разрушено и тепърва започваме да го изграждаме наново. Търсим хора, които да поемат хотела и да го превърнат в място готово за експлоатация. Същото се отнася и за големия басейн", сподели Свилен Нейков, цитиран от Гонг.

"Въпросът с осветлението на стадионите в Пловдив – "Локомотив" и "Христо Ботев" е решен. Парите са намерени. Това, което се случва в този град е много хубаво. На територията на Пловдивския университет се строи една уникална зала. За нея са отделени около 900 хиляди евро и тя е почти пред завършване. Тук трябва да споменем и Колодрума, който ще бъде с 8 000 места. Изобщо залагаме на Пловдив като на втория по големина град и искаме спортните съоръжения там да придобият някакъв смисъл", завърши министър Нейков.