Челси излезе с доста експериментален състав, тъй като мениджърът Роберто ди Матео даде почивка на някои от играчите, а други липсваха заради контузии. Луис Суарес демонстрира добра техника срещу Джон Тери в 8-та минута, след което стреля, но изпрати топката в аут. Челси пропусна идеална възможност да поведе в резултата в 16-та минута, когато Малуда центрира от корнер в наказателното поле на Ливърпул, след което Бранислав Иванович стреля с глава, но топката срещна левия стълб на вратата на Рейна.

Ливърпул поведе с 1:0 в следващата атака. В 17-та минута Луис Суарес премина през Бертранд и Тери, след което излезе сам срещу Търнбул и стреля, а топката рикошира в крака на Майкъл Есиен и влезе във вратата на Челси.
Ливърпул удвои своята преднина в 25-та минута, когато отново след грешка на Тери топката стигна до Джордан Хендерсън, който излезе сам срещу Търнбул и прати кълбото в долния му ляв ъгъл за 2:0.

Мърсисайдци стигнаха до класическа преднина в резултата в 29-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Челси, Керъл с глава насочи топката към Агер, който също с глава я прати във вратата на резервния вратар на Челси за 3:0. "Червените" можеха да поведът още по-убедително в резултата в 41-та минута, когато Стюарт Даунинг стреля отдалеч, но топката срещна напречната греда на вратата на Челси.

Ливъпул получи правото да изпълни дузпа в добавеното време на първата част, след като Иванович удари с лакът Керъл и съдията посочи бялата точка. Даунинг изпълни наказателния удар, но топката срещна десния стълб на вратата и при резултат 3:0 за Ливърпул двата отбора се оттеглиха на почивката.

Челси отбеляза почетен гол в срещата в 50-та минута, когато Малуда центрира от фаул в наказателното поле на Ливърпул, където Рамирес отклони топката във вратата на Рейна. След нова грешка на Търнбул в 61-та минута, Ливърпул поведе с 4:1, а автор на четвъртото попадение бе Шелви, който с далечен удар прати топката в опразнената врата. Челси можеше да направи по-почетна загубата си в 73-та минута, когато Лукаку стреля отблизо с глава, но насочи топката в обсега на Рейна, който спаси.

"Сините" от Лондон останаха на шеста позиция с 61 точки, а Ливърпул е осми с 52 точки, съобщи Гонг.

Ди Матео: Ливърпул бяха по-добри