Ел Голеадор планира да раз­узнава Чехия в сблъсъка с Русия още в първия ден на еврофиналите в Полша и Украйна. Двубоят е на 8 юни на 40-хилядния ста­дион във Вроцлав.

Програмата на Пенев не е публикувана официално, но най-вероятно неговият втори ход от експедицията с цел шпионаж ще е двубо­ят Италия - Испания,който е в Гданск на 10 юни. Именно срещу "адзурите" България стартира кам­панията Мондиал 2014 на 7-и септември (петък) в София.

Освен Чехия и Италия останалите ни конкуренти в групата са Дания, Армения и Малта.

За първи път в историята ни двубоите ще се анализират от мястото на събитието и асистентите на Любо Пе­нев. Испанецът Давид Родригес и Радослав Здравков също ще бъдат коман­дировани от БФС на еврофиналите за мачове на наши съперници по пътя към световното в Бразилия.

Сезонът у нас ще завър­ши с две контроли на на­ционалите - срещу Холан­дия в Амстердам на 26-и май и с Турция на 29-и в За­лцбург. Не е планиран чар­търен полет за двубоите и футболистите ще пътуват в икономична класа и с раз­лични авиокомпании.

Все още щабът не е взел окончателно решение за лагер преди двубоите. Ще се действа съобразно ситуацията и ако поне осем-девет футболисти от избраниците на Пенев ня­мат ангажименти в края на сезона в първенствата си, ще бъдат призовани на ла­гер. Селекционерът лично е инспектирал терените и хотела за избраната база в Правец, информира Novsport.