Двамата са бивши съотборници от Селтик, но сега се явяват конкуренти на английските терени. Пол Ламбърт е предупредил Стенли, че въпреки приятелските им отношения, не бива да очаква снизхождение по време на мача между двата тима в неделя.

Капитанът на Астън Вила се бори с левкемията, след като бе диагностициран в края на месец март.

"Видях Стилиян, когато отидох да го посетя в болницата. Той ми е добър приятел и когато го видях с това заболяване, просто всичко останало остана без значение. Имах много приятен разговор с него и мисля, че той се справя", сподели мениджърът на Норич.

"Когато играех с него, той беше невероятно добър полузащитник. Може би трябваше да промени малко играта си от онези дни. Но все още е футболист от най-висока класа и мисля, че липсва много на Астън Вила през този сезон", добави още Ламбърт.

Отборите на Норич и Астън Вила се спасиха през този сезон, но ще се изправят един срещу друг в последния мач от Премиършип в неделя. Преди няколко дни в английските медии се появиха слухове, че Пол Ламбърт може да оглави Вила, ако Алекс Маклийш бъде уволнен.

Стилиян Петров все още получава подкрепата на феновете на бирмингамския клуб чрез редица инициативи. В мачовете на Астън Вила, феновете на тима все още стават в 19-та минута и аплодират българския футболист в рамките на 60 секунди, съобщава Гонг.