Двата отбора изиграха истинско дерби, като голови положения и пред двете вратаи не липсваха.  

В началните минути на двубоя нямаше много вълнуващи моменти, а първата по-интересна ситуация в мача дойде в 9-ата минута, когато Санти Касорла отправи изстрел към Джо Харт, но английският страж се справи със ситуацията. Манчестър Сити пък отвърна с удар на Серхио Агуеро, но Вито Маноне спаси.

В средата на първото полувреме Лукас Подолски можеше да открие, но не намери очертанията на вратата след хубаво подаване на младока Карл Дженкинсън. Малко след като изтече първия половин час игра, Серхио Агуеро се отчете с пропуск за домакините, а в 36-ата минута Жервиньо пропиля добра възможност за Арсенал, след като от около 10-ина метра прати кълбото в аут.

Така се стигна до 40-ата минута, когато домакините получиха правото да изпълнят корнер, Давид Силва центрира кълбото в наказателното поле на Арсенал, където вратарят Вито Маноне излезе неразчетено, а Джолиан Лескът отигра кълбото с глава и го забоде в мрежата на гостите.

До почивката Арсенал не успя да изравни, въпреки че в 43-ата минута Санти Касорла отправи удар, но той не попадна в целта.

През второто полувреме "артилеристите" изглеждаха по-добре на терена, като владееше повече топката. Въпреки това Сити можеше да открие в 56-ата минута, но удар на Хави Гарсия бе спасен от Вито Маноне.

Постепенно момчетата на Арсен Венгер започнаха да владеят топката все повече и усилено търсеха начин да се доберат поне до равенството на "Етихад Стейдиъм". Усилията на играчите на Арсенал доведоха до резултат в 82-ата минута, когато Лоран Косчелни успя да се разпише за 1:1, след като прати кълбото в мрежата на Манчестър Сити след силен удар с десния крак.

Малко след това "гражданите" пропиляха две отлични възможности за отбелязване на гол в рамките само на няколко секунди. Венсан Компани отправи удар със задна ножица, който обаче бе отразен по страхотен начин от Вито Маноне. Топката отиде в краката на голмайстора за Арсенал Лоран Косчелни, но той не я изчисти по най-добрия начин и тя отиде право в Серхио Агуеро, който обаче я прати на сантиметри покрай лявата греда.

До края Арсенал също имаше възможност, чрез която да се добере дори и до победата в мача, но от чиста позиция Жервиньо не намери рамките на вратата.

По този начин мачът завърши при резултат 1:1. След равенството Манчестър Сити продължава да е без загуба от началото на сезона, като е с две победи и 3 равенства и има 9 точки и се намира на 7-ото място в подреждането, предаде Novsport. 

Арсенал също е непобеден през сезона до момента и е 5-ти със същия точков актив като "гражданите".

Вижте класирането