От УЕФА поставят краен срок – 30 септември 2012 година, на "червеното" ръководство да се разплати. Всъщност срокът изтича на 1 октомври, тъй като 30 септември е неработен ден, обясниха юристи.
След тази дата "ЦСКА няма да има възможност да защити своя лиценз за европейските клубни турнири за следващите три години."

БФС се позова на писмо от Контролния панел на УЕФА.

"По повод появилите се спекулации, свързани с желанието на ПФК ЦСКА АД да получава лицензия директно от УЕФА, БФС би искал да напомни, че именно УЕФА постави ПФК ЦСКА АД под мониторинг и крайното решение за лиценза на българския клуб ще бъде взето в Нион.", пише още в изявлението на футболната централа

Веднага след като "армейците" бяха поставени под мониторинг изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков заяви, че не се притеснява за лиценза на клуба. Няколко дни по-късно от УЕФА изпратиха инспектори, които да се запознаят на място с документацията на ПФК ЦСКА АД.

ЦСКА запази мълчание по въпроса за дълговете, които трябва да покрие
Общо задълженията на ЦСКА са 80 млн. лв., стана ясно в началото на месеца по повод на пропадналата сделка с инициативния комитет, стоящ зад ЦСКА "Възраждане". От тях 54 млн. лева са към "Титан".

ЦСКА се прибира у дома след Вечното дерби