От Европейската футболна асоциация държат да одитират детайлно финансовото състояние на клуба преди да вземат решение дали да го санкционират за нарушаване на принципите на финансовия феърплей. Одитът ще продължи и днес, съобщава официалната страница на БФС.

На 11 септември УЕФА официално включи ЦСКА (София) в списък с 23 клуба, които са нарушили финансовия феърплей и могат да останат без лиценз за европейските клубни турнири. На първо време УЕФА спира временно парите, които тези клубове трябваше да вземат от наградния фонд от Шампионска лига и Лига Европа заради просрочени плащания на трансферни суми, заплати и данъци, считано до края на юни.

Финансовите проблеми на ЦСКА предизвикаха неколцина инвеститори да учредят преди време "ЦСКА Възраждане", но инициативният комитет за спасяване на червения отбор отказа да го придобие, заради по-големи дългове от обявеното. По-късно от комитета заявиха, че не са се отказали окончателно, стига "Титан" да изчисти дълговете до края на октомври, както обещава.

Преди това премиерът Бойко Борисов заяви, че е договорил "Газпром" като спонсор на отбора: "Казах им, че съм говорил с президента на "Газпром" Милър, че ако влезе октомври "Южен поток", с 50/50 собственост на тръбите, най-титулуваният ни клуб е добре да получи спонсор. Вярно, че той се интересуваше от Левски, но Левски вече има спонсор, вече е късно. Октомври месец, живот и здраве, ще влязат в ЦСКА", каза той за Гонг.