"Това, че УЕФА спря парите от наградни фондове не ни притеснява. Ние все пак сме под мониторинг и това е нормално", коментира Живков, цитиран от Гонг.

"Уверявам ви, че ЦСКА няма да има проблеми с лиценза за европейските турнири, бъде сигурни", заяви шефът на червените.

Вчера Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви ЦСКА в списък с 23 клуба от континента, които са нарушили финансовия феърплей и могат да останат без лиценз. Засега УЕФА спира временно парите, които тези клубове трябваше да вземат от наградния фонд от Шампионска лига и Лига Европа, припомня БТА.  

УЕФА започва одит на 23-те клуба, които имат срок до 30 септември, да представят план за погасяване на текущите си задължения, като в противен случай може да се стигне до най-тежката санкция - отнемане на лиценза за европейските клубни турнири.  

Хора от УЕФА ще пристигнат утре и ще се срещнат с ръководството на ЦСКА, като на въпросната среща ще се дискутира план за погасяване на задълженията и за начина на изчистването им.  

Живков също така присъства на срещата за разглеждане на офертите за телевизионно излъчване днес, като заяви, че нито един от отборите не е доволен от предложението. Но телевизионното затъмнение на първенството имало и своята добра страна, тъй като посещаемостта се повишила, смята още Живков. 

УЕФА включи ЦСКА в "черен списък" и им спря парите