С първата си победа като гост от началото на сезона възпитаниците на Димитър Димитров се изкачиха на седмо място в класирането с 12 точки. Бургазлии продължиха добрата си серия без загуба напоследък, като записаха трети успех в последните си четири срещи от шампионата.

Тодор Паланков отбеляза единственото попадение още в първата атака. Той стреля от около 25 метра и прати топката в долния десен ъгъл на вратата след по-малко от минута игра.

Домакините владееха повече топката, но в действията им нямаха необходимата бързина и те така и не успяха да затруднят добре организирания отбор на бургазлии до края на първата част. След почивката Берое опита по-активна игра, като Иван Горанов пропусна две добри възможности в първите минути на второто полувреме.

Гостите обаче не се пропукаха, а продължиха да се защитават умело и използваха всяка възможност за контраатаки. Четвърт час преди края резервата на старозагорци Рудолфо Хълк направи самостоятелен пробив от ляво, влезе в наказателното поле и стреля към вратата, но право в ръцете на Стоян Колев. В 85-ата минута Черноморец можеше да реши всичко. Лъчезар Балтанов изведе отлично Венцислав Христов в дясно в пеналта, но нападателят стреля неточно и слабо по диагонала от десетина метра.

Така Берое допусна втора поредна загуба и четвърта в последните шест мача, съобщи БТА. След последния съдийски сигнал недоволните фенове на старозагорци изпратиха старши треньора Ивко Ганчев с мощни освирквания и викове за оставка.