Десният бек започна един от редките си мачове като титуляр през този сезон, но не успя да помогне на "филипсите" за нещо от загуба. Българинът бе заменен четвърт час преди края, като на негово място се появи Мемфис Дипай, съобщи Гонг.

Двубоят на стадион "Росунда" започна отлично за домакините, които успяха да поведат в резултата още при първото си по-сериозно положение пред вратата на ПСВ. Попадението, което в крайна сметка се оказа и решаващо за крайния изход на срещата, падна още в 12-ата минута на мача. Мохамед Бангура се възползва отлично от пас на Борже и успя да преодолее стража на гостите.

След попадението, тимът на Дик Адвокаат изцяло владееше инициативата в срещата, но нямаше никакъв късмет пред гола. Футболистите на ПСВ отправиха близо 20 удара по посока вратата на АИК, но в нито един от случаите нямаха шанс да отбележат.

В другия мач от група F, Наполи разби като домакин състава на Днипро с 4:2. Звездата на италианците Едисон Кавани се отличи и този път, реализирайки и четирите гола за "небесносините". Уругваецът откри головата сметка още в седмата минута, давайки силна заявка за отлично представяне в мача.

Въпреки превъзходството на домакините, изненадващо гостите от Днипро стигнаха до изравняване в 34-ата минута. Федетски бе точен, връщайки надеждите на своя тим. Веднага след подновяването на играта през втората част, Днипро отбеляза втори гол чрез Зозула.

В заключителните 15 минути на срещата, Кавани взе нещата в свои ръце, нанизвайки нови три гола. Нападателят изравни в 77-ата минута, а в последните две на срещата вкара нови два гола, довеждайки нещата до 4:2.

Вижте класирането в група "F"