Срещата между първия и втория в класирането е в неделя от 16:30 на "Лудогорец Арена".

На своята пресконференция преди мача треньорът на Левски заяви, че преднината на "сините" от две точки на върха трябва да тревожи повече шампионите.

"При една наша евентуална победа 5 точки са доста, така че в случая отборът, който трябва да е притеснен от резултата, трябва да е Лудогорец, а не Левски.", каза Илиев, цитиран от Novsport.

Той смята, че този мач не е най-важният за Левски през есенния полусезон. "Ако бяхме загубили точки с Враца, този мач може би щеше да е най-важният за полусезона, но сега ние водим с две точки и не е така."

Наставникът обаче предупреди своите играчи да не се разсейват с мисли за "Газпром" и вероятността руският енергиен гигант да спонсорира тима."За момента няма нищо официално с "Газпром". Добре е такава фирма да стане спонсор на Левски. Би било добре не само за нас, а и за българския футбол. В неделя имаме мач с Лудогорец, а не среща с "Газпром"."

На въпрос дали домакинството на Лудогорец ще даде предимство на “орлите”, Илиев изрази увереност, че феновете на Левски ще се погрижат отборът да се чувства като у дома си в Разград. "Фаворит, когато играят първият и вторият не може да има. Надявам се факторът домакинство да не влияе, предвид това, че и нашите фенове ще дойдат и ще направят така, че да се чувстваме у дома."

Той подкрепи тезата на Иво Тонев, че мачът с Лудогорец няма да реши нищо в първенството. "Няма мачове финал и мач на живот и смърт. Това е просто един мач, който трябва да изиграем умно и агресивно. С този мач не се решава първенството, това не е финал."

Треньорът на Левски определи като "недопустима" постъпката на Пламен Илиев, която му донесе наказание от два мача.

"Пламен ни пази всички мачове, Ивайло (Василев) е втори вратар така да се каже, но идва момент, в който трябва да поеме отговорността. Мисля, че ако не беше мача с Лудогорец, нямаше да се вдигне толкова шум около Пламен Илиев.", каза наставникът на брифинга преди двубоя в Разград.

Той обаче в никакъв случай не опровергава действията на вратаря. "Аз мисля, че постъпката му е недопустима и трябваше да има наказание на терена, а не впоследствие. Сега го наказаха два пъти за едно и също нещо - дадоха му жълт картон на терена и го наказаха след това. Не знам дали му отпада жълтия картон сега", каза още Илиев.

Класирането и програмата в А група

Раева: Проблемът на Левски е, че Наско го няма

Сектор Б покани Пламен Илиев в агитката за сблъсъка с шампиона