Опитният халф иска да остане на "Стамфорд Бридж", но от клуба дори не са разговаряли с него за договора му, който изтича в края на сезона. Така през лятото най-вероятно Лампард ще напусне Челси след 12 години в клуба.

"Не е имало разговори за нищо и топката е в полето на Челси. Имах страхотно, страхотно време тук, но може би нещата не продължават вечно – въпреки че го исках", заяви 34-годишният футболист.

"Аз съм играч на Челси, но в момента нищо друго не е казано и засега нищо не е планирано. Не мога да прогнозирам нищо, но чувствам, че имам останали в мен 2 или 3 години на топ ниво. Но това не зависи от мен, а от клуба."

"Каквото и да се случи, имах страхотно време в Челси. Решен съм да играя още няколко години и да видим какво е приготвило близкото бъдеще."

ЛА Галакси показва сериозен интерес към Лампард, а Пари Сен Жермен иска да привлече както него, така и Ашли Коул, информира Гонг.

Лампард, който игра 27 минути при победата на Челси с 3:1 над Монтерей в полуфинал на Световното клубно първенство, добави: "Чувствам, че имах добра година, особено спрямо това къде бяхме през февруари и къде сме сега. Искам да бъда замесен, това е моят характер. Ще продължа да правя това, независимо какви са обстоятелствата."