След първия си двубой в турнира хасковлията даде интересно интервю за сайта на АТР, в което говори за представянето си през изминалата 2012 г., впечатленията си от шведската академия "Good To Great" и невероятното си отиграване срещу Виктор Троицки на турнира в Базел, съобщи Гонг.

"Изминалият сезон бе добър за мен. Не бях контузен през голяма част от годината и постигнах някои много добри резултати. Успях да достигна до три поредни полуфинала, което бе голяма стъпка напред за мен. Главната ми цел през 2013 г. ще бъде просто да стана още по-добър, да изиграя по-голям брой мачове и да се представям по-добре в турнирите", сподели Димитров, цитиран от tenniskafe.com.

А какво е чувството да бъдеш първият българин, достигал до Топ 50 в световната ранглиста и постоянно да подобряваш националните рекорди?

"Чувството е страхотно. В нашата страна има само няколко спорта, в които спортистите ни постигат добри резултати на световно ниво, и смятам, че тенисът започва да се превръща в един от тях. Горд съм, че играя за България, а това ще си остане така и занапред."

Хасковлията бе помолен да коментира и първите си впечатления от академията "Good To Great", ръководена от шведските специалисти Магнус Норман, Никлас Култи и Микаел Тилстрьом.

"Тренирах в Швеция през последните няколко седмици. Там в момента има много сняг, но мястото е страхотно и хората са много мили. Всички се наслаждаваме на работата си заедно и сме позитивно настроени, че ни очаква една успешна 2013 г."

Не бе пропуснат и въпросът за невероятното отиграване на българина в мача му срещу Виктор Троицки на турнира в Базел, който бе избран за удар на годината от Асоциацията на професионалните тенисисти АТР.

"Какво си мислех ли? Мислех си, че просто трябва да направя удара. По принцип не ти се удава възможност да правиш подобни отигравания във всеки мач. Просто имах късмет да ударя правилно топката и импровизирах. След двубоя Виктор дойде в съблекалнята и ми каза "Какво по дяволите беше това?", а аз само му отговорих, че съжалявам. Това беше страхотен удар, а като цяло тогава изиграх добър мач и се представих добре в турнира, така че просто го приех като знак и се опитах да продължа да играя по най-добрия начин."