Петров, който днес навършва 34 години, снощи беше представен официално като ново попълнение на "Ел Прат". Българинът подсили "синьо-белите" със свободен трансфер от английския втородивизионен Болтън, където играеше рядко през есента.

"Не можех да пропусна тази възможност. Ставам на 34 години, не съм на 23 или 24, но с моя опит се надявам да бъда полезен на отбора в борбата за запазване на мястото в Примера дивисион", коментира Петров.

Еспаньол е на 16-о място във временното класиране, само на 2 точки от зоната на изпадащите. На "Ел Прат" Петров ще работи отново с Хавиер Агире, който беше наставник на българина в Атлетико Мадрид през сезон 2006/2007.

"Когато разбрах, че Агире има интерес към мен, веднага казах на моя агент, че искам да работя с него. Преговорите бяха бързи. Подписах до края до 30 юни с опция за още един сезон, ако Еспаньол остане в елита. Благодаря на клуба и на треньора за доверието към мен. Радвам се, че отново ще играя в Примера дивисион срещу някои от най-добрите отбори в света. Еспаньол е голям клуб със сериозна история. Искам да помогна на отбора да остане в първа дивизия", каза Петров.

Българинът записа само седем официални срещи като титуляр за Болтън през есента, а в още осем влезе като резерва за англичаните. "Не съм играл много мачове, но тренирах здраво, така че се чувствам добре. Преговорите бяха бързи. Подписах до края до 30 юни с опция за още един сезон, ако Еспаньол остане в елита", каза още Петров, цитиран от БТА.

Петров се отказал от много пари, за да е щастлив

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион