Българският нападател Димитър Бербатов си направи страхотен подарък за 32-ия рожден ден, като се разписа за 1:0 в 10-ата минута на срещата и по този начин поведе своя Фулъм към ценна победа срещу коравия Уест Хем.

След фалцово центриране на Деймиън Дъф от пряк свободен удар, топката прелетя над куп от играчи в наказателното поле преди деветката на "котиджърс" да я засече с глава и от малък ъгъл да открие резултата.

"Чуковете” можеха да изравнят в 26-ата минута, но ударът с глава на Матю Джарвис бе неточен, съобщи Novsport.
В ответната атака обаче домакините пропуснаха отлична възможност да удвоят преднината си, след като Дъф не успя да се разпише от удобна позиция.

След извесно затишие двата отбора изригнаха в началото на втората част, когато набързо си размениха по едно попадение. Кевин Нолан изравни за Уест Хем в 48-ата минута, но само 60 секунди по-късно Уго Родайега отвоно изведе Фулъм напред, след като засече с глава центриране на Деймиън Дъф - 2:1.

Димитър Бербатов можеше да отбележи още един гол за вечерта, с което да сложи точка на спора, но стреля покрай гредата от добра позиция. Българинът бе заменен в 77-ата минута, приемайки овациите на "Крейвън Котидж", а на негово място в игра се появи Младен Петрич.

Крайният резултат бе фиксиран в продължението на срещата, когато Джоуи О’Браян си отбеляза нелеп автогол за 3:1.

В същото време, бившият тим на Бербатов – Манчестър Юнайтед спечели нови три точки по пътя си към титлата във Висшата лига. Тимът на сър Алекс Фъргюсън успя да направи пълен обрат при домакинството си на Саутхемптън. 

Джей Родригес попари зрителите на "Олд Трафорд" още в третата минута, когато откри в полза на "светците" след грешка на Карик. Уейн Рууни обаче изравни пет минути по-късно, а в 27-мата, отново той, подари победата за "червените дяволи".

Вижте класирането в Премиършип