Старши треньорът Илиан Илиев показа титулярния състав на Левски, като изненадващо в него попадна завърналият се от период под наем в Израел - Йордан Милиев. Около него в центъра на защитата се подредиха Димитър Везалов, Дъстли Мулдер и Нуно Пинто, а като опорни халфове играха Станислав Ангелов и Роман Прохазка.

Пред тях Илиев заложи на Владимир Гаджев, а офанзивната линия допълниха Кристовао Рамос, новопривлеченият Гари Мендес Родригес и голмайсторът на "А" група Базил Де Карвальо.

Мачът започна равностойно, като първото попадение в него падна във вратата на Николай Заболотний, който по принцип е резерва на капитана на Ростов и хърватски национал Стипе Плетикоса. В 19-та минута Базил Де Карвальо се измъкна сам срещу вратаря на руснаците и го преодоля, но още в следващата по-сериозна атака Ростов изравни чрез бившия футболист на Ливърпул, Блекбърн, Атлетико Мадрид, Спортинг Лисабон, Сарагоса и Сент Етиен - Флоран Синама-Понгол.

Французинът се включи в отлична комбинация с Александър Гацкан и Александър Шешуков, след което сам завърши атаката с гол за 1:1 в 22-та минута. Второто полувреме започна с лек натиск на Левски, като Кристовао Рамос пропусна още в първите секунди чисто положение за гол. Такова имаше и за Гари Мендес Родригес, който стреля с хубав удар към вратата на руснаците, но Заболотний изби топката в корнер и не позволи на холандеца да се разпише.

Въпреки натиска на Левски, Ростов стигна първи до гол. Автор на попадение за 2:1 стана отново Синама-Понгол, който се разписа от пряксвободен удар в 62-та минута на мача. Само пет по-късно французинът беше заменен от новото попълнение на Ростов - сърбинът Данко Лазович. Левски изравни в 72-та минута на мача, когато Базил Де Карвальо вкара своя втори гол в мача. Голмайсторът на "А" група беше точен от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на словашкия национал Корнел Салата срещу пробилия по дясното крило на "синята" атака Владимир Гаджев.

Въпреки че руснаците натиснаха Левски към края на мача, той завърши при равенство 2:2. Първо Тимофей Маргасов се опита да вкара с глава, но неговият удар беше уловен от Пламен Илиев, а секунди по-късно българският страж беше спасен от напречната греда след изстрел на Дмитрий Кириченко.

Тонев: Йовов спира с футбола, ще работи в Левски