Снощи "сините" бяха на крачка да играят продължения срещу чешкия тим, но изумителен гол на Еден Азар в добавеното време на мача им донесе достатъчното за продължаване на 1/8-финалите 1:1. В същото време Торес се скъса да пропуска пред вратата на Томаш Вачлик и отново бе на път да си навлече гнева на феновете.

Бенитес обаче смята, че представянето на 28-годишният испанец не трябва да се преценява по отбелязаните попадения, а по приноса му към отбора.

"Той не игра лошо тази вечер", заяви наставникът на лондончани.

"Да, можете да анализирате представянето на един нападател чрез головете, които вкарва. Може и да сте прави. Но той свърши страхотна работа в името на отбора. Не е лесно да играеш срещу отбор, който се брани толкова дълбоко в половината си, ала Торес печелеше първа топка и създаваше възможности за съотборниците си."

"Мисля, че той се представи добре. Не мога да се съглася, че е играл лошо. Естествено, обаче ние искаме той да реализира положенията, които се откриват пред него. Ако продължи да работи, както го направи срещу Спарта, ще започне да бележи. Убеден съм в това."

"Да, можем да кажем: той не вкара гол, а имаше четири шанса. Но нека да превърнем това в позитив – той имаше четири шанса. Виждал съм негови мачове, в които не получава и един, защото не е на правилната позиция. Днес вратарят го спря, а той пропусна на няколко пъти. Разочаровани ли сме, че не вкара? Да, разочаровани сме. Но той даде всичко от себе си за отбора", завърши Бенитес, цитиран от Гонг.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига