Така двете сексапилни рускини ще определят едната претендентка за титлата. Играещата с лявата ръка Квитова допусна 13 двойни грешки в цялата среща, която си беше изпъстрена с брак и от двете страни. Мачът продължи два часа и половина и в крайна сметка се оказа щастлив за Кириленко, която преди месец спечели шестата си титла в кариерата от турнира в Патая, информира БТА.

"Най-накрая се класирах за полуфинал, каза Кириленко, която за първи път стига толкова високо ниво в Индиан Уелс. Наистина съм щастлива от играта си и вече мога да призная, че в голяма част от срещата чувствах болки в коляното, което преди време бях контузила.

Кириленко, която в предишния етап отстрани Агнешка Радванска, сега проби сервиса на чехкинята в шестия гейм на първия сет. След това обаче загуби контрол върху мача и позволи на противничката си да обърне развоя. Във втория Квитова поведе с 4:2, допусна да стане 4:5 и при 15:0 в своя полза направи четири поредни двойни грешки, довели до поражението й.

Във финалния сет до шестия гейм нещата бяха равностойни, след което чехкинята отново започна с двойните грешки и позволи на Кириленко да приключи мача с пробив.

В другата среща Шарапова успя да спечели първия сет доста трудно, като и в тайбрека ситуацията не беше ясна, но една минимална неточност на Ерани предизвика поражението й. Във втория обаче красивата Маша направи три пробива и реши всичко доста бързо.