Отборите бяха поздравени от заместник-кмета на града Георги Титюков, заместник-председателят на БФТ Георги Крумов и представителката на генералния спонсор на турнира БНП Париба Красимира Антимова.

Тихомир Грозданов ще открие за България двубоя срещу първата ракета на съперника Владимир Иванов на червените кортове на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив в петък от 12.30 часа, половин час след официалното откриване. Във втората среща на сингъл за деня пловдивчанинът Димитър Кузманов ще играе срещу Маркус Кернер.

За мача на двойки в събота капитанът Димитър Господинов на този етап е заявил Александър Лазов и Валентин Димов. Той обаче заяви, че чак след срещите в петък ще бъде сигурен, че точно този дует ще представя България. За Естония Пеетер Ламп е записал Иванов и левичаря Мик Ирдоя.

В неделя са разменените срещи на сингъл Кузманов - Иванов и Грозданов - Кернер. Капитаните могат да правят промяна в заявките до един час преди двубоите.

"Няма изненади в избора на съперниците. Уверен съм в силите на нашите тенисисти. Както казах и вчера, излизаме за победата и се надявам да зарадваме публиката в Пловдив", заяви Господинов, цитиран от БТА.