Немците напълно заслужено се класира на втори финал в Шампионската лига в своята история, и ще се опита да спечели втори от най-ценните трофеи, на 25 май на "Уембли" в Лондон. 

Победата на немския тим с 4:1 от срещата на "Сигнал Идуна Парк" миналата седмица се оказа достатъчна, за да прати Юрген Клоп и момчетата му в битката за купата, където ще чака или Байерн Мюнхен, или Барселона, информира Гонг. 

Крал Хуан Карлос бе на трибуните на "Сантяго Бернабеу", в компанията на президента на Реал Флорентино Перес, но публиката бе смълчана през голяма част от времето, в което на стадиона ехтеше името на противника. 

Реал Мадрид игра страхотен футбол в около 20-25 минути от срещата, в самото начало, и в самия й край, но Борусия също пропусна много по-рано да реши нещата в своя полза. Тимът от Дортмунд изигра много добър мач, въпреки че не отбеляза, а и за първи път загуби при гостуване този сезон в Шампионската лига.
Премерено, без да бързат, немските футболисти взеха своето, и дори когато получиха два гола, запазиха самообладание, за да се класират. 

Още в четвъртата минута Гонсало Игуаин направи отличен финт в наказателното поле и остана сам срещу Вейденфелер, но стреля в тялото на вратаря. Марио Гьотце получи проблеми още в началото на двубоя, и в 14-та минута бе заменен принудително от Кевин Грьоскройц. Точно преди смяната, последва нов невероятен шанс за Реал, като пак Вейденфелер бе последната преграда за топката, след страхотен шут на Кристиано Роналдо. 

В 15-та минута Месут Йозил бе изведен по страхотен начин, отново очи в очи със стража на Борусия, но шутира на метър покрай вратата. След 20-та минута обаче темпото на игра поспадна, гостите намериха начина да спират по-успешно атаките на Реал Мадрид и го правеха убедително до края на полувремето. 

В 50-та минута Борусия пропусна да реши абсолютно всичко в мача, Марко Ройс изведе Левандовски и само напречната греда се оказа преграда за нападателя да вкара във вратата на Диего Лопес. В 57-та минута вече и Жозе Моуриньо не издържа да чака промяна в тези на терена и пусна в игра Кака и Карим Бензема, вместо Фабио Коентрао и разочароващия Гонсало Игуаин. 

В 62-та минута обаче отново шансът се откри пред Борусия, но Диего Лопес се прояви страхотно, след бързата атака, при която Ройс центрира към Гюндоган, който сам срещу вратаря от няколко метра, не успя да го преодолее.

Всичко по-любопитно в полза на испанския гранд се случи в заключителните десетина минути от срещата. Едва в 82-та минута, Реал за първи път намери път към мрежата на Роман Вейденфелер. Кака намери Йозил, който центрира успоредно на гол линията, към връхлитащия Бензема, за да поведат домакините - 1:0. 

Шест минути по-късно масираният натиск на Реал доведе до мощен удар на Бензема, който обаче бе отразен от Вейдерфелер. В 88-та минута нещата вече се промениха много, когато отново Бензема намери от аут линията Серхио Рамос, който бе абсолютно сам пред вратарското поле и направи 2:0. Това доведе Реал само да един гол от класиране на финала, но времето вече течеше неумолимо. 

В оставащите 120 секунди до края на редовното време, Борусия използва всички възможни хитрости, Юрген Клоп започна да прави смени, Бендер се контузи, но Хауърд Уеб си отчете продължението и даде екстра пет минути надежда на "белите". 

Времето до края обаче не доведе до нищо продуктивно за Реал и мадридчани хаотично довършиха секундите на надежда, без да хвърлят публиката на "Бернабеу" в екстаз. 

Вместо това, препълненият сектор гости пощуря от радост, заедно с Клоп и футболистите му, които напълно заслужено ще се борят за трофея на 25 май.