В герой за "сините" се превърна капитанът Станислав Ангелов, който отбеляза единственото попадение с далечен изстрел, който се отби в защитник на Лудогорец в заключителните минути на мача.

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" бе изключително оспорван и изпълнен с твърди единоборства и битка в средата на терена.

През всички 90 минути домакините контролираха играта, но много трудно стигаха до чисти голови положения, като най-добрите ситуации бяха пропилени от Базил де Карвальо в последните 15 минути, съобщи БГНЕС.

Възпитаниците на Ивайло Петев от своя страна се защитаваха много добре и почти не оставяха шансове на офанзивните играчи на Левски. "Орлите" имаха две отлични възможности за гол през втората част, но Жуинор Кишада на два пъти не успя да вкара, останал сам срещу Пламен Илиев.

В 85-та минута Любомир Гулдан получи втори жълт картон и бе изгонен, а в следващите минути играчите на Левски показаха шампионски характер и заслужено стигнаха до своя триумф в продължението на двубоя.

Във втората минута от продължението стадион "Георги Аспарухов" изригна след един далечен удар на Станислав Ангелов, от 25 метра, топката се отклони в крака на Мичел Бургзорг, и влетя във вратата на Лудогорец, за 1:0.

"Синята" еуфория прекъсна за две-три минути играта, преди двата отбора да успеят да доиграят оставащите две минути от продължението. В тях обаче Лудогорец не можа да се отърси от шока, и Левски дочака последния съдийски сигнал, за да се изкачи на върха.

По този начин Левски се нуждае единствено от победа над Славия на "Герена" в последния кръг на първенството, за да спечели 27-та си шампионска титла, тъй като в следващия кръг "сините" ще запишат служебна победа над Етър с 3:0.

Митов: С дух, воля и характер успяхме да победим


Батков: Има Господ и Господ обича Левски

Иво Тонев: Това ще е първата от много поредни титли


Ивайло Петев: Няма как да победиш, като не отбележиш


Петричев: Единственият отбор, който се опълчи на Левски е Лудогорец

Вижте класирането и програмата в "А" група