В края на миналия сезон сър Алекс Фъргюсън разкри, че английският нападател отново е пожелал да напусне клуба, но в последствие новият мениджър Дейвид Мойс на няколко пъти обяви, че Рууни остава на "Олд Трафорд". Мойс обаче допълни, че основният нападател на тима е Робин ван Перси, а Рууни ще бъде негова резерва, което е разгневило юношата на "Евертън", предаде БГНЕС.

"Рууни вярва, че е в пика на своята кариера и няма намерение да играе втора цигулка на "Олд Трафорд". Той вярва, че няма пред кого да се доказва вече след 9 успешни години в "Юнайтед". След като получи контузия и се завърна от предсезонното турне, той на няколко пъти разговаря с Мойс и е недоволен от неговото отношение", се твърди в статията на Sky Sports.

В същото време, вестник Daily Mail пише, че нападателят е готов всеки момент да депозира писмена молба за напускане на клуба. Според изданието, лондонските "Челси" и "Арсенал" следят отблизо ситуацията с нападателя, като са готови да действат незабавно, ако Рууни официално пожелае да напусне, съобщи Гонг.