Специалистът все пак изрази съжалението си за предшественика си Тито Виланова и за цялата ситуация, която е довела до треньорската рокада, съобщи Гонг.

Преди пресконференцията Мартино парафира контракта си, който е за срок от 2 години.

"Много съм щастлив. За мен е гордост да стигна до "Барселона". Това е престиж с оглед на историята на клуба. За жалост обаче обстоятелствата, които доведоха до моето назначение, не са никак хубави. Желая на Тито Виланова цялото здраве на земята и много сили", започна аржентинецът.

"Тук съм, за да продължа идеята. Ще се постараем да запазим същия стил на игра и заедно с играчите да продължим започната работа", продължи Мартино.

Специалистът не скри, че заставането начело на клуб като "Барселона" е огромно предизвикателство:

"Това е голямо предизвикателство. Трудно е, не е лесно да се стигне до тук. За мен е привилегия да съм в този клуб. Имаме за цел да продължим да побеждаваме. Ще бъде истински провал, ако не спечелим нищо".

Колкото до афишираното по-рано от Мартино, че Лионел Меси е ходатайствал за неговото назначение, сега треньорът бе лаконичен:
"Предполагах, че Меси е разговарял за мен, но се оказа, че това не е така".

"Говорих с Тито Виланова по телефона. Поздрави ме с добре дошъл и ми пожела късмет. Желая му много сила", коментира новият треньор на тима от "Камп Ноу".

Относно офертите на "Манчестър Юнайтед" за Сеск Фабрегас, Мартино заяви, че този сезон "Барса" ще разчита на плеймейкъра, като допълни, че финансовите облаги не стоят на дневен ред и категорично заявява, че Фабрегас не се продава.