Гръцкият тим бе наказан да играе без публика, но "Шалке" спечели с общ резултат 4:3 след 1:1 в първата среща, съобщи novsport.

Първата част вървеше към нулево реми, но "миньорите" вкараха много важен гол. Учида стигна дълъг пас вдясно, чукна към малкото наказателно поле и унгарецът Адам Салай със шпагат прати в мрежата – 1:0.

Втората част започна отлично за домакините. Кициу пусна по земя в коридор и Атанасиадис стреля красиво с едно докосване в близкия горен ъгъл – 1:1.

В 64-ата минута Джърмейн Джоунс получи втори жълт картон и "Шалке" остана с 10 души. Вместо да се дръпнат назад, гостите вкараха втори гол само три минути след червения картон. Резервата Макс Майер пусна пас за Дракслер зад защитата, той надбяга вратаря, заобиколи го и пусна в празната врата за 2:1 в полза на гостите.

11 минути преди края Мирослав Щох центрира меко от пряк сдвободен удар, а Костас Кацуранис с гръб към вратата масйторски насочи с глава под гредата – 2:2 и надежда а гръцкия тим.

ПАОК имаше нужда само от един гол, за да влезе в групите и се втурна напред. В последната минута обаче Дракслер се подигра със защитата на домакините, пусна за Салай и той вкара за 3:2 за "Шалке".

"Динамо Загреб" победи с 3:2 като гост "Аустрия Виена", но това не стигна на хърватите. "Аустрия" спечели с 2:0 в Загреб и с общ резултат 4:3 ще играе в групите на "Шампионска лига".