Дейвис даде обширна пресконференция, на която разкри подробности за плановете си начело на "червените". Британецът определи ЦСКА като "заспал гигант", който трябва да се вдигне на крака.

"Когато бях малък футболен фен, всички във Великобритания знаехме за славния отбор на ЦСКА и всички помним победата над "Ливърпул" за Купата на европейските шампиони. ЦСКА е един от големите отбори в Европа, но в последните години е като заспал гигант вследствие на управленски грешки. Откакто съм в София говорих с много хора и видях много ентусиазъм, но и загриженост за ситуацията в клуба. Искам да върнем ЦСКА на европейската сцена и отборът да играе в Шампионска лига. Обещавам на феновете, че ще възстановим реномето на клуба в Европа", каза Лоурънс Дейвис.

Той разкри, че се водят разговори и за международни партньорства между ЦСКА и отбори от Великобритания като "Селтик" и "Евертън", както и с инвеститори от Катар и ОАЕ.

"Защо избрах ЦСКА? Защото от този клуб са излезли футболисти като Стоичков, Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров. Тук има още много таланти и чрез нашите контакти искаме да ги изведем в европейския футбол", каза Дейвис.

Той обеща пълна прозрачност на случващото се в клуба и призова феновете да подкрепят отбора на стадиона. Британецът постави срок до март-април 2014 година за изчистване на по-голямата част от поетите от новото ръководство дългове в размер на 10 милиона лева.

"Днес сутринта имахме среща на Надзорния съвет, на която бяха поставени основите на плана за погасяване на всички задължения. Това ще стане до март-април догодина, освен 1-2 по-големи плащания. Сега ни трябва всеки фен на ЦСКА. Хората трябва да ходят на стадиона, да носят с гордост шалчето и знамето на клуба", каза Дейвис.

Той разкри, че човек от фенклуба на "Арсенал", който е адвокат по професия, ще помага при предлагането на акции сред феновете.

"Имаме сериозна фенска маса не само в България, но и в Англия и САЩ, където също ще предлагаме акции на ЦСКА. Ще отворим клуба и за социалните мрежи. Най-важно от всичко е, че ще има пълна прозрачност. Ще издаваме месечен бюлетин за случващото се в клуба. Вече няма да има сделки под масата, както се е случвало преди", каза още Лоурънс Дейвис, цитиран от БТА.

"ЦСКА е бил на дъното и това се вижда по слабите игри, ниската посещаемост на мачовете и лошия вид на стадиона. Но това ще се промени. Доведох двама играчи от Великобритания - Брайън Хауърд, който е много добър играч, но му трябва още време за адаптация. Също и Мамади Сидибе, който е звяр и ще вкара много голове", каза още Дейвис.

”Титан” с условие, за да върне парите на ЦСКА