Санкцията на играча е съпроводена и с глоба от 1000 лева за червения картон, който получи в мача с "Левски" (0:1).

С наказания за по един мач са още Борислав Цонев от "Левски", Валентин Илиев от ЦСКА, Любомир Гуцев от "Пирин" (Гоце Делчев) и Диего Фераресо от "Локомотив" (Пд). Паричната глоба за Валентин Илиев обаче е една от най-високите – 1500 лева, предаде Гонг.

Още наказания от Дисциплинарната комисия:

По Т. 1.2. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД („А” ФГ)

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Задължава ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ да възстанови щетите нанесени настадион "Георги Аспарухов" в гр. София, съобразно чл. 38, ал.1 от ДП на БФС.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети, опасни за здравето без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 3, ДК налага на ПФК ”Локомотив” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За хвърлени предмети с последствие, като е причинено нараняване на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б – предложение 2 във връзка с чл.16, ал.1, ДК налага наказание на ПФК ”Локомотив” /гр. Пловдив/ - лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 8000 лева.

За хвърлени предмети, довели до сериозни наранявания и с последствие, на основание чл.37, ал.1, т.21 наказанието "лишаване от домакинство" се заменя със забрана за игра пред публика.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”ЦСКА” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За многобройни хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК ”ЦСКА” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Задължава ПФК ”ЦСКА” да възстанови щетите нанесени настадион "Локомотив" в гр. Пловдив, съобразно чл. 38, ал.1 от ДП на БФС.

По Т. 2. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД (U-19)

За обида на длъжностно лице, на основание чл.34 ал.1, т.2, ДК наказва Валери Начков (треньор на ФК ”Чавдар” гр. Етрополе) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 25 лева.