Рафаел и Крузе дадоха аванс за гостите в 31-ата и 40-ата минути, а Йожич оформи крайното 1:2 в 77-ата минута с втория си гол в три мача за тима.

"Борусия Дортмунд" доигра последните 20-ина минути с човек по-малко, след като Хавард Нордтвейт получи втори жълт картон. Интересното е, че "жълто-черните" допуснаха първа загуба на свой терен срещу този противник от 1998 година, информира Гонг. 

Тодор Неделев остана извън групата на "Майнц 05" при драматичната победа с 4:2 като гост на "Хофенхайм". "Хофе" можеше да открие още в 3-ата минута, но Саид Халилович изпусна дузпа. С голове на Полански и Фирмино домакините все пак взеха аванс след почивката. В последния половин час обаче "Майнц" надигра тотално своя съперник и с две попадения на Шинджи Оказаки и по едно на Чупо-Мотинг и Бенедикт Салер стигнаха до крайния успех.

"Щутгарт" изпусна да спечели като гост срещу "Вердер Бремен", след като до 79-ата минута водеше с 1:0. Аарън Хънт изравни за 1:1, след като в 55-ата минута Гьорг Нидермайер бе дал аванс за "Щутгарт".  

Вижте класирането и програмата в Бундеслигата