За първи път в 13-годишната история на анкетата вратар печели наградата, която се определя от неговите колеги футболисти, информира БГНЕС.

Лидерът на ЦСКА Емил Гъргоров остана на второ място в класацията, а капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков е трети.

За най-добър треньор бе обявен наставникът на шампионите Стойчо Стоев, а зад него се наредиха Стойчо Младенов и Георги Иванов.

Най-добър млад футболист е Ивайло Чочев, с подгласници Георги Китанов и Кирил Десподов, а млад футболист с най-голямо развитие е Симеон Славчев.

Наградата "Кавалер на честната игра" отиде при отбора на "Берое", който игра феърплей във всичките си мачове от плейофната фаза на първенството, въпреки че предварително си бе осигурил оставане в "А" група.

Призът за цялостен принос отиде при Мартин Петров, а неговият съотборник Тодор Янчев получи специална награда, учредена в последния момент.

"Това е най-ценната награда, тъй като е най-реалната. Признанието е от моите колеги, които знаят какво е да бъдеш футболист и да се трудиш всеки един мач", сподели Владислав Стоянов, след като бе обявен за "Футболист на футболистите" за изминалия сезон.  

"През последната година доста награди спечелих, доста признания, индивидуални и отборни, но това е най-ценната награда, тъй като е най-реалната. Признанието е от моите колеги, които знаят какво е да бъдеш футболист и да се трудиш всеки един мач", сподели стражът на "Лудогорец".  

"Тази година имаше доста хубави моменти, не мога да кажа конкретно кой е най-яркият, но наистина беше невероятна година. Много съм щастлив и благодарен на моите съотборници и хората, с които работех през тази година, че имах възможност да бъда част от това нещо", допълни той.  

"Дойдох с доста голяма амбиция в "Лудогорец", надявах се да направим пробив в Европа, но никога не съм си мислел, че ще спечеля толкова награди", каза още Стоянов.