Божинов игра цял мач при домакинското поражение от "Болоня" с 0:1 в срещата от петия кръг на италианската втора дивизия. Българинът се стара и опита да бъде активен, но не получи шансове да се разпише.

"Тернана" допусна първа загуба в шампионата след грешка на главния арбитър Даниеле Минели. Минели не видя игра с ръка на Карим Лариби при акцията на "Болоня" в 48-ата минута, която доведе до корнер, а след изпълнението му гръцкият защитник Мариос Иконому реализира единственото попадение с глава.

В средата на втората част главният съдия пък не отсъди дузпа за домакините след игра с ръка на защитник на съперника в наказателното поле на гостите.

"Изиграхме най-добрия си мач от началото на сезона и то срещу един много силен отбор. За съжаление ни липсваше точност в завършващата фаза. Съдията също допусна прекалено много грешки, които също повлияха", коментира след двубоя наставникът на домакините Атилио Тесер.

Самият Божинов също се изказа срещу решенията на съдията Минели.

"Поздравления за съотборниците ми. Те дадоха всичко от себе си в този мач, но за съжаление не успяхме да победим. Надявам се да им се отблагодаря с добра игра и голове в следващите мачове. Всички видяха грешките на съдията, което бяха решаващи. За съжаление каквото и да коментираме за съдийството, това няма а промени крайния резултат.

Трябва да компенсираме загубените точки при гостуването на Латина в събота. Ние сме Тернана, уважаваме всеки съперник, но не се страхуваме от никого", коментира Божинов, цитиран от БТА.