Първата опасност в мачa бе пред вратата на "Локомотив" в 12-та минута, когато след бърза атака на "Литекс" Асприля напредна от дясно, центрира в наказателното поле, но ударът на Малинов от десетина метра премина на сантиметри покрай лявата греда.

В 40-та минута изненадващ удар на Асприля премина близо покрай гредата при една от редките опасни атаки през първото полувреме, което завърши без двата отбора да си отбележат гол, информира БТА. 

Второто полувреме започна с натиск на "Литекс". Само за няколко минути домакините създадоха три опасности пред вратата на "Локомотив". Вратарят на пловдивчани спаси удари на Асприля и Арсенио, а португалецът пропусна и втора възможност като след шут от точката на дузпата стреля в аут.

В 60-та минута при първата по-опасна атака на гостите, при съприкосновение с Рафаел Перес, Мартин Камбуров падна наказателното поле на ловчанлии, но съдията Вихрен Манев вместо дузпа отсъди симулация и показа жълт картон на нападателя.

В 74-та минута Арсенио Нунеш отново пропусна от изгодна позиция, намерен в наказателното поле от Асприля, но ударът му с глава бе спасен от Ел Каруби. След това вратарят на "Локомотив" отрази и опасен удар на Йонсен от границата на наказателното поле. В тези последни минути домакините на два пъти претендираха за дузпа, но такава не беше отсъдена.

Финалният натиск на домакините не доведе до успех, а в герой за пловдивчани се превърна вратарят Ел Каруби.

Вижте класирането в "А" група