Холандецът играе своя девети сезон в "Байерн" (Мюнхен), а преди това премина през тимове като "Реал" (Мадрид) и "Челси". 
 
Той има 23 трофея в кариерата си, а в събота може да спечели 24-ия - седмата си титла на Германия.
 
34-годишният Робен направи интересно разкритие, за събитията отпреди 14 години, когато напусна Холандия в посока Англия.
 
Бързоногото крило впечатляваше с изявите си в ПСВ, но светът научи за него, когато направи трансфер в "Челси" на стойност 18 милиона евро. Той бе едно от първите попълнения на Жозе Моуриньо, а впоследствие спечели две поредни титли на Англия.
Embed from Getty Images
 
Кариерата му обаче можеше да се развие по съвсем друг начин, а за това признава Робен години по-късно.
 
"Знаех за интерес от "Манчестър Юнайтед". Бях само на 20, а това бе прекрасна възможност", споделя той.
 
"Бях поканен на вечеря от Алекс Фъргюсън в Манчестър. Всичко мина перфектно, говорихме си за футбол, за живота, разговорът продължи дълго. 
 
Разведоха ме из тренировъчната база на тима, всичко мина перфектно.
 
След това се върнах в ПСВ с мисълта, че от новия сезон ще съм играч на "Юнайтед". Но така и нищо не се случваше. Не знаех за пристигнала оферта, нямаше никакви преговори.
 
Тогава се оказа, че "Челси" също ме иска. бяха предложили с 10 милиона повече и ПСВ прие само тяхната оферта. 
 
Видях се с хората от клуба, обясниха ми какви са амбициите им и аз подписах. Ако от вечерята с Алекс Фъргюсън до подписа ми с "Челси" се бе появило официално предложение от "Манчестър Юнайтед", то със сигурност щях да го предпочета, но това не се случи, а и не съжалявам. Всичко за мен се разви перфектно.
 
Срещата ми с Моуриньо се оказа решаваща за развитието ми. Паснахме си идеално, аз бях млад играч, който искаше да се учи, а той млад треньор, който искаше да се доказва и печели на всяка цена.
 
Моуриньо бе човек, който ми даваше невероятна увереност.
 
Имахме и своите трудни моменти. Когато бях контузен той се отдръпваше, но го разбирам. Всеки треньор обръща внимание първо на здравите си играчи".
Embed from Getty Images