Мениджърът на "Манчестър Сити" е в чудесната позиция да чака мача с мисълта, че победа коронясва отбора му с титлата 5 кръга преди края на сезона. И то - точно срещу градския съперник "Юнайтед".

Мачът от 19,30 ч българско време обаче "започна" още в навечерието, когато Пеп изненадващо гръмна новина: Асът на съперника Пол Погба е бил предложен на "Сити" през януари! От кого и как... не стана много ясно.

Агентът на играча Мино Райола отрече такова нещо и каза, че "ако иска да предлага някъде Погба, няма да говори с Пеп, а с клуба".

Самият полузащитник в туитър ясно реагира на новината, която очевидно е измислена, със снимка от тренировката и ръка зад ухото, сякаш недочува: "Какво!?".

Гуардиола неслучайно е избрал Погба за "психологическата атака" - той е наясно с проблемите между френската звезда и Жозе Моуриньо в "Юнайтед" и опитва да вклини още напрежение при съперника.

На пресконференцията си Пеп продължи по темата: "Погба е невероятен играч, но ние нямаме достатъчно пари да го купим...". И добави, че Хенрик Мхитарян също е бил предложен на "Сити", преди да бъде продаден на "Арсенал" по сделката с привличането на Алексис Санчес.

Победа днес ще означава, че "Сити" е шампион повече от месец преди края на сезона. "Юнайтед" не би искал това да се случи точно в дербито и мачът се очаква с огромен интерес.

Моуриньо още не е побеждавал Гуардиола в двубой от Висшата лига, след като досега в трите сблъсъка "гражданите" взеха две победи и записаха реми.