Баварците разгромиха "Байер" (Леверкузен) с 6:2 като гости в полуфинален двубой от турнира.
 
Така след предсрочно спечелената титла в Германия, на "Байерн" предстои полуфинал в Шампионска лига и финал за Купата на 19 май в Берлин, където съперник на тима ще бъде победителят от мача между "Шалке 04" и "Айнтрахт" (Франкфурт).
 
Гостите започнаха ударно срещата, като след 10 минути игра вече имаха преднина от два гола.
 
Резултатът откри Хави Мартинес. Испанецът намери топката от границата на наказателното поле след спасяване на Лено, а изпречилият се на пътя на топката Левандовски, ограничи видимостта на вратаря. След мача се оказа, че полякът все пак е отклонил удара и попадението бе записано на негово име.
 
Баварците продължиха с вихреното темпо и стигнаха до втори гол в 10-та минута. Франк Рибери направи страхотен пробив и предостави топката на Роберт Левандовски, а за поляка не оставаше нищо друго освен да вкара 37-ия си гол от началото на сезона.
 
"Аспирините" не се стреснаха от двете бързи попадения и показаха на далеч по-класния си съперник, че няма да се предадат. 
 
В 16-та минута, след разбъркване в наказателното поле на баварците, Ларс Бендер успя да намали резултата.
 
До края на първата част двата тима не спряха да се атакуват и като по чудо не паднаха нови голове. За домакините с пропуски се отчетоха Бендер, Фоланд и Белараби, а опасните контраатаки на "Байерн" също не намериха целта.
 
Ключовият момент в срещата бе в началото на втората част. "Байер" изпусна няколко добри положения да стигне до изравнителен гол и бе наказан в 52-та минута. 
 
Тиаго Алкантара подаде към Томас Мюлер, който направи резултата 3:1 в полза на "Байерн" и сякаш прекърши младия тим на "аспирините".
 
След няколко пропуска, резултатът логично стана 4:1 в полза на гостите. Точен бе Тиаго Алкантара. Три минути по-късно, Томас Мюлер вкара втория си гол в мача и пети в актива на тима си.
 
Домакините от Леверкузен все пак опитаха да намалят разликата. В 72-та минута Леон Байли изпълни страхотен пряк свободен удар и не остави шансове на Све Улрайх.
 
"Байерн" обаче не бе приключил. Дойде време за хеттрика на Томас Мюлер, с който той оформи крайното 6:2.