Манолев, който пукна скула по време на шампионатния мач с НЕК Ниймеген, пропусна реванша с Рейнджърс в Лига Европа през седмицата. Той обаче сложи маска, за да може да играе днес срещу Утрехт, и бе в основата на важната победа.

Българският национал започна в титулярния състав на гранда от Айндховен и остана на терена през всичките 90 минути. ПСВ смачка съперника си през първото полувреме, като уникални пропуски направи Маркус Берг, и само късметът на няколко пъти помогна на Утрехт да не се оттегли с пълна мрежа на почивката.

Айндховен стартира втората част на двубоя отново вихрено, и в 54-ата минута едно от многото центрирания на Манолев в мача бе засечено от Отман Бакал, който реализира единствения гол в мача и донесе победата в полза на ПСВ. След това домакините имаха и още възможности да установят пълен контрол над срещата, но отново Берг, и Дани Коверманс сътвориха невероятни пропуски.

Положенията за Утрехт се брояха на пръсти, но в продължението от три минути гостите поставиха "Филипс стейдиъм" на нокти и след две центрирания можеха да стигнат изненадващо до точката.

След този успех Манолев и ПСВ са на първо място във временното класиране с актив от 61 точки.

Твенте е на второ място с точка по-малко. Отборът от Еншеде без Николай Михайлов в състава си спечели с 2:0 като гост на Екселсиор Ротердам. Двата гола за шампионите за 2010 година реализира Тео Янсен. Холандският национал откри резултата в 37-ата минута след асистенция на Люк де Йонг. В 67-ата минута Твенте получи възможност да изпълни дузпа заради нарушение в наказателното поле на Кай Рамщайн срещу Де Йонг.

Янсен превърна в гол 11-метровия наказателен удар и оформи крайното 2:0.

Аякс пък загуби с 2:3 като гост на АДО ден Хааг и остава на трето място в класирането с актив от 55 точки.