След като румънецът Марин Йон беше уволнен от отбора на Ал Етифак, Димитров е без конкуренция и като най-дълго задържал се, и като единствен, който ще изкара две първенства подред.

Любопитното е, че всичките 11 останали клуба са сменили поне по един път треньорите си, а рекордьор е Ал Ахли, който през това първенство е ангажирал последователно бразилеца Серджо Фариаш, норвежеца Тронд Солиед, Халед Бадра (Тунис), бившия треньор на Гана Милован Райевац, а след като Райевац пое националния отбор на Катар, остави на мястото си никому неизвестния сърбин Александър Аличе.

Миналата година Димитров пое последния тогава отбор на Ал Кадисия само с 6 точки, но успя да го спаси от изпадане. Сега задачата е още по-трудна, въпреки че тимът е само на точка под местата, гарантиращи оцеляване.

"Радвам се, че хората ме оценяват и съм единствен треньор в Саудитска Арабия, който се е задържал толкова дълго в клуба си. Но без качествени попълнения е изключително трудно да се противопоставим на богатите отбори. И тъй като вече пети месец не ни плащат нищо, четирима от титулярите просто спряха да идват на тренировките и на мачовете.

Никой от ръководството не се занимава с това, защото предстоят избори за ново управително тяло. За мене обаче става изключително трудно, тъй като селекцията е на доста ниско ниво, а имаме и само един чужденец, обяснява Димитров, цитиран от БТА.

"Сега взех четири момчета на по 20 години, които постепенно налагам в отбора и постепенно може и да се развият, допълва българският специалист.