Първият си гол в английския елит реализира новото попълнение на “гражданите” Един Джеко, а успехът подпечата четвъртото място на тима. Именно тази позиция дава право на участие в Шампионската лига догодина, а конкуренция за нея Сити има най-вече от Тотнъм.

След като “шпорите” взеха само точка през уикенда, а “небесносините” днес - три - разликата между двата състава е цели четири точки, а остава да играят и отложен мач помежду си. При победа в този отложен двубой, Ман Сити може да си помечтае дори за третото място, тъй като ще е само на две точки зад Арсенал.

Очаквано, на “Иууд Парк” чистите голови положения не бяха много, а двата състава бяха съсредоточили много усилия в центъра на терена. Блекбърн дори изглеждаше по-добре, и резултатът със сигурност е разочароващ за домакините. Ман Сити владееше повече топката, но защитата и халфовата линия на Роувърс се справяше абсолютно безупречно.

Един Джеко обаче се превърна в златната резерва на Роберто Манчини. Само три минути трябваха на босненеца, след като се появи в игра в 72-та минута, за да се разпише. Това бе общо петият му гол с екипа на “гражданите”, но първи в Премиършип.

В 75-та минута след продължителна комбинация на Сити, тръгнала от Туре и преминала през Бари и Силва, ударът на последния рикошира в тялото на бранител на Блекбърн и се озова в Джеко. Нападателят бе непокрит на девет-десет метра от голлинията, и с премерен шут успя да разбие сгъстената защита на домакините. Останаха съмнения за засада на Марио Балотели, но той не игра с топката, и реферът Маринър прецени, че голът е напълно редовен.

Фил Джоунс с глава, Мартин Олсон и Никола Калинич имаха шансове пред вратата на Сити в оставащите минути, поне за изравняване, но във всичките случаи нямаха късмет да накажат Джо Харт.

Така Блекбърн остава на незавидна позиция, само на точка над зоната на изпадащите, със своите 35 в актива си, информира Гонг.