За добро или за лошо точно този резултат се очаква да "отпуши" мача довечера. Съвременният майстор на катеначото Жозе Моуриньо ще трябва да приложи офанзивен футбол, което срещу Барса, особено на "Камп Ноу" е нож с две остриета.

Все пак обаче Специалния няма друг избор и тази вечер неговият отбор ще трябва да играе футбол. В лагера и на двата отбора има кадрови проблеми, свързани предимно със защитата. Наставникът на домакините Пеп Гуардиола няма нито един здрав ляв бек. С травми на тази позиция са Абидал, Адриано и Максуел, което ще наложи във въпросната зона да действа капитанът Карлес Пуйол.

В центъра на защитата пък ще бъде върнат Серхио Бускетс, чието място в средата на терена ще заеме Хавиер Масчерано. Добрата новина за феновете на домакините е възстановяването на Андрес Иниеста, който се очаква да започне от първата минута.

Двубоят ще бъде особено важен и за Лионел Меси, който преследва своето попадение №12 в турнира този сезон, с което може да изравни постижението на Рууд Ван Нистелрой.

В лагера на Реал също има сериозни проблеми в защита. Наказани са двама от твърдите титуляри - Серхио Рамос и Пепе, чиито места ще бъдат заети от Алваро Арбелоа и Раул Албиол. В центъра ха терена, рамо до рамо с Чаби Алонсо пък ще действа Лас Диара, който ще трябва да замени контузения Сами Кедира.

Електронните издания в Испания прогнозират, че този път Моуриньо ще заложи на нападател в схемата си и ще пусне от първата минута Емануел Адебайор. Зад гърба на тогоанеца ще действат Кристиано Роналдо, Анхел Ди Мария и Месут Йозил.

За Реал двубоите с Барселона (както и обратното) винаги са имали значение и винаги има какво да се загуби. Дори и да отпаднат, което е най-вероятно предвид резултата от първия мач, столичани трябва да излязат за честта си. На края, но не на последно място - главен съдия в мача ще бъде Франк Де Блеекере от Белгия. 44-годишният арбитът е подложен под огромно напрежение, като всяко негово решение ще бъде гледано под лупа, особено от Моуриньо.

След първия мач на "Сантяго Бернабеу" темата за "Ел Класико" премина в тема за Волфганг Щарк, който отсъди спорен червен картон на Пепе, предаде ТопСпорт.

Вероятни състави:

БАРСЕЛОНА:
Валдес, Алвеш, Пике, Бускетс, Пуйол, Шави, Масчерано, Иниеста, Педро, Меси, Вия

РЕАЛ (МАДРИД): Касияс, Арбелоа, Карвальо, Албиол, Марсело, Лас Диара, Алонсо, Ди Мария, Йозил, Роналдо, Адебайор

Главен съдия: Франк Де Блеекере (Белгия)

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

БАРСЕЛОНА СРЕЩУ РЕАЛ В ЕВРОПА - СТАТИСТИКА:

Сезон 1959/60, КЕШ, ½-финали: Реал - Барселона 3:1

Сезон 1959/60, КЕШ, ½-финали: Барселона - Реал 1:3

Сезон 1960/61, КЕШ, първи кръг: Реал - Барселона 2:2

Сезон 1960/61, КЕШ, първи кръг: Барселона - Реал 2:1

Сезон 2001/02, ШЛ, ½-финали: Барселона - Реал 0:2

Сезон 2001/02, ШЛ, ½-финали: Реал - Барселона 1:1

Сезон 2010/11, ШЛ, ½-финали: Реал - Барселона 0:2