Италианката Скиавоне защитаваше титлата си от миналата година на кортовете в Париж и бе считана от доста за фаворит във финала, но Ли На показа изключително стабилна игра и не остави никакви шансове на своята съперничка. Тя успя да реализира един пробив в средата на първия сет, който й беше достатъчен да спечели сета с 6-4.

Китайката бе безкомпромисна на свой сервис и даде само една възможност за пробив на Скиавоне в първата част. На продължи да бъде по-добрата тенисистка на корта в началото на втория сет и логично поведе с пробив, като дори имаше възможности да дръпне с два пробива, но ги пропусна.

При 4-2 в нейна полза, Скиавоне се мобилизира и спечели подаването на съперничката си, с което изравни резултата. Двете печелиха сервиса си до края на сета и се стигна до тайбрек. Там Ли На бе безапелационна и не даде нито една точка на Скиавоне, постигайки заслужен триумф на Откритото първенство на Франция.

29-годишната На се превърна в първата китайка, достигнала финал на турнир от Големия шлем в началото на годината, когато достигна до решаващия мач на "Аустрелиън Оупън". Сега тя се превърна в първия състезател от Азия, който печели титла от Големия шлем, а от понеделник ще заеме четвърто място в световната ранглиста при жените, предаде БГНЕС.