Според информациите, Джоунс ще стане съотборник на Димитър Бербатов срещу 20 млн. паунда. В събота собствениците на Блекбърн от индийската компания "Венки" блокираха трансфера на Джоунс, въпреки че "червените дяволи" предложиха записаната в контракта на футболиста сума от 16,5 млн. паунда.

Юристите на Роувърс обясниха, че други клубове наистина имат право да преговарят с него, но това не означава, че клубът е длъжен да приеме предложението. На следващия ден Ливърпул направиха контрапредложение в размер на 22 млн. паунда, а също така се появиха информации, че освен офертата на мърсисайдци в Блекбърн е постъпило предложение и от Арсенал.

Освен всичко, на "Иууд Парк" възникна въпроса как конкурентните тимове са се добрали до конфиденциална информация за упоменатата в контракта на играча сума. Сложната ситуация напомня събитията от 2000 г., когато Ливърпул подписа за 5,5 млн. паунда със защитника на Мидълзбро Кристиан Циге. Тогава клубът от "Ривърсайд" подаде съдебен иск срещу мърсисайдци на основание, че "червените" са получили по незаконен път конфиденциална информация и това им е помогнало да направят предложение, равно на договорената сума в контракта на футболиста.

Този път до дело вероятно няма да се стигне и се предполага, че Джоунс ще отиде в Манчестър Юнайтед срещу 20 млн. паунда. В контракта ще бъдат включени и различни клаузи, според които сумата може да нарасне.

В настоящия момент юристите на двата клуба оформят трансфера и ако не се случи нещо неочаквано, в средата на седмицата "червените дяволи" може да анонсират официално привличането на първото лятно попълнение на "Олд Трафорд".