Българинът има само още една година по договора си и преговорите за подновяването му са в застой, тъй като Бербатов смята, че заслужава повече от едногодишно продължение, след като стана голмайстор на Висшата лига.

Миналия месец, Goal.com съобщи, че нападателят е заявил на Юнайтед, че няма проблем с това да продължи и този сезон с контракта си за 80 000 паунда на седмица, след което да стане свободен агент. Берба не попадна в групата за загубения финал на Шампионската лига срещу Барселона и предизвиква интерес в една редица европейски тимове.

Агентът му Емил Данчев призна, че бъдещето на футболиста остава нерешено и все още няма контакт с изпълнителния директор на Юнайтед Дейвид Гил или мениджъра сър Алекс Фъргюсън.

"Няма новини, защото не сме чули нищо от никого", сподели Данчев.

"След като говорим с Юнайтед, ще знаем повече, но той иска да остане и да печели трофеи. Има договор и не обръща внимание на информациите в британските медии", добави импресариото.

Данчев в момента е в България с друг свой клиент Иван Иванов, ново попълнение на Партизан Белград. Иначе интерес към Бербатов проявяват Тотнъм, Байерн и редица други тимове от Турция, Испания и Франция.

Медиите в Англия дори излязоха с информациите, че сър Алекс Фъргюсън е готов да даде Бербо плюс 18 млн. паунда за Лука Модрич, но днес той хвърли бомбата, като каза, че иска да продължи в Челси, предаде Novsport.