"Когато бях малък, се учех от хора като Христо Стоичков. Казах си, че един ден искам да имам неговите успехи. Понякога мечтите се сбъдват", сподели българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

Голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон сподели още в интервюто си за "Press Association Sport": "Аз пристигам от малка страна. Имам щастието да играя за Манчестър Юнайтед. Докато съм тук, аз ще опитвам да давам всичко от себе си и да спечеля всичко, което може да се спечели. Няма друга опция пред мен".

Нападателят сподели още: "Малките клубове може ще успеят по някакъв начин да стигнат Манчестър Юнайтед като начин на игра, организация, като всичко. Манчестър Юнайтед обаче е на върха. Къде да отида, след като съм носил този екип? Може би Барселона. В момента обаче не виждам друг вариант. В който друг клуба да отида, все ще е крачка назад".

Бербо добави, че феновете не трябва да приемат лежерното му отношение по време на мачовете с мисълта, че той не се интересува от това какво става на терена.

Българинът заяви: "Аз съм много горд човек. Не обичам да показвам публично слабостите си. Не желая да показвам емоциите си на публиката. Точно заради това понякога хората ме разбират неправилно".

"Да, тези твърдения ме притесняват", продължи бившият капитан на националния ни тим.

"Аз винаги си играя така. Това ме доведе в Юнайтед. Няма да ме видите как обикалям по терена. Има една поговорка в България, че няма нужда от много усилия, за да покажеш, че имаш качества".

Бербатов вкара първия хеттрик във вратата на Ливърпул от страна на играч на Юнайтед от 64 години насам, а освен това е първият играч, който не е роден в Англия и вкара пет попадения във Висшата лига в един мач.

"Не знаех, че ако вкарам хеттрик на Ливърпул, това ще означава толкова много за хората. Вторият гол бе доста специален, така че тези три попадения ще останат в спомените на хората, но след това аз вкарах пет гола в една среща. Това ме кара да бъда горд - има толкова много чужденци в английския футбол, но само аз вкарах пет попадения в един мач. Това обаче са неща, които трябва да оставя в миналото. Миналият сезон имах сериозен възход в кариерата си. Какво обаче щеше да стане, ако не бяхме взели титлата? Тогава тези неща нямаше да имат такова голямо значение".

"Искам да бъда запомнен с игра, която да е радвала феновете. Винаги съм смятал, че всеки един мой гол е хубав. Това искам аз - да бележа хубави попадения и да създавам положения пред моите съотборници", завърши българинът, цитиран от Гонг.