"Адзурите" се паднаха в една квалификационна група за Мондиал 2014 в Бразилия с България, Чехия, Дания, Армения и Малта. Стражът на Ювентус обаче изтъкна само Чехия и Дания като евентуални опасни противници, макар да добави, че е задължение на Италия да отиде на Световното първенство.

"Мисля, че сме длъжни да се класираме, но се надяваме това да стане спокойно. В групата има корави отбори като Чехия и Дания, но би трябвало да ги победим у дома. Няма лесни мачове, трябва да се бориш за победата", сподели Буфон.

"Например, играл съм три мача с Дания и съм печелил само веднъж. Можем да спечелим групата, но никой от отборите няма да ни легне доброволно", добави вратарят на "адзурите".

Президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Донди пък добави, че е било важно тимът да избегне двата опасни отбора от втора урна.

"Изходът от жребия съвпада с очакванията ни. Мисля, че това е добър жребий, все пак не изтеглихме два от най-опасните отбори във втора урна, Русия и Франция", сподели Донди, цитиран от Гонг.