Националите ще тренират в Двореца на културата и спорта в морската ни столица до 10 август, а ден по-късно се връщат в София за турнира в "Армеец Арена", който ще се проведе между 11 и 15 август.

Избраниците на Радо Стойчев ще продължат подготовката си за европейските финали тази есен отново във Варна в периода 16-31 август. На 1 септември отборът ще отпътува за силен международен турнир във Франция, след което директно ще замине за Евро 2011 в Чехия и Австрия.

Вижте видео с изказването на Радостин Стойчев

"Честно казано единствената причина да не останем да тренираме тук в новата зала е, че не можем да си го позволим. Във Варна ни дават залата безплатно за целия подготвителен период", сподели Стойчев.

"Не знам до колко е реално да достигнем финал, но ако го направим определено ще съм задоволен. На Световната лига можехме да постигнем повече, ако бяхме спечелили няколко решаващи точки в мача с Полша. Трябва да се научим да печелим тези важни точки, за да постигаме успехи. Ще работим за подобряване на посрещането си, тъй като то е сред основните ни проблеми", допълни Радо Стойчев, като междувременно нахока журналистите, че не му задават технически въпроси, след което разкри и един неприятен факт от приятелската среща със Сърбия. В събота - по време на мача са били откраднати 25 топки, статива на камерата на отбора и статистиката.

Селекционерът за пореден път заяви, че ще се опита да съгласува с родната федерация промяна в подготовката на младите ни таланти и ще лобира за подобряването на нивото на треньорите в българската "А" група.

На пресконференцията се появи и звездата на тима ни Матей Казийски, който е пътувал до Италия по лични причини, но сега с усмивка заяви, че се чувства добре и ще трябва да се концентрира върху физиката си, за да възвърне оптималната си спортна форма, предаде Novsport. 

Ето и всички избраници на Радо Стойчев за подготвителния лагер във Варна:

Разпределители:
Андрей Жеков, Георги Манчев, Георги Братоев;

Посрещачи:
Матей Казийски, Тодор Алексиев, Методи Ананиев, Тодор Скримов, Валентин Братоев;

Центрове:
Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Христо Цветанов, Костадин Гаджанов;

Диагонали:
Владимир Николов, Цветан Соколов, Данаил Милушев;

Либеро: Владислав Иванов, Мартин Божилов.