Българската спринтьорка заяви, че това е върхът в кариерата й в последните години.

"За мен световното първенство беше върха тази година и изобщо в цялата ми кариера през последните години", заяви на летище София Лалова.

"Реакциите, докато аз бях там, реакциите бяха по-големи, отколкото съм усетила тук. Всички бяха втрещени и респектирани наново. Сто метра финал и полуфинал на 200 е добро постижение. Финал на 200 обаче беше определено моят финал", добави Ивет.

Според нея този форум на планетата е надминал всичките й очаквания.
"Досега не съм виждала такова световно първенство, такава хубава организация. Нямаше нещо, което на мен да ми липсва. Условията бяха невероятни".

Според лекоатлетката вятърът е повлиял много на резултатите на всички спринтьори.

"Вятърът беше много по-силен. Един ден имах попътен вятър, тогава дадох най-добър резултат за 200 м на сезона, беше буквално разходка без никакво напрежение. На 100 м при мъжете само един мъж бяга под 10 секунди. Затова казвам – погледнете вятъра. Това не беше слабо световно първенство, както казваха някои", обясни тя Лалова разясни и бъдещите си планове.

"Тази година ще протече по начина, по който е планирана в началото. Знаете, че един състезател планира много рано начина, по който ще премине годината. Затова моята подготовка продължава нормално както всяка година".

"Наистина в България няма къде да тренираме. Искаме да се подготвяме за световно първенство в Истанбул. Ок, ние ще се подготвяме в Италия, но какво ще правят младите. Има страхотна многофункционална зала, но за мен и моя спорт няма място в нея", каза още нашата спортистка, завършила 7-ма на световното първенство в Даегу, цитирана от Novsport.