Бившият капитан на Арсенал разкри за испанския "Ел Паис", че лично мениджърът Арсен Венгер е убедил ръководството на "артилеристите" да намали исканата за него цена, за да може Сеск да направи мечтано завръщане в Барса.

Испанският плеймейкър се върна в клуба от детството си срещу 40 милиона евро през това лято. Въпреки това преди броени дни от еврошампиона обявиха, че халфът струва два пъти повече. Феновете на Арсенал бяха бесни, след като клубът прие офертата за 24-годишния играч, а мнозина от тях също твърдяха, че той струва много повече. Желанието на Сеск да се върне в родната Барселона обаче е било толкова силно, че Арсен Венгер е пожелал да осъществи мечтата му и осигурил гладкото протичане на преговорите.

"Без Арсен нямаше да съм играч на Барса сега. Той убеди собствениците на Арсенал, които нямаха намерение да ме продават при никакви обстоятелства, да намалят цената.", откровено заявява Сеск, цитиран от Novsport. 

Той изказва и горещата си благодарност към френския спец, който го превърна в голямо име във футбола:

"Без Арсен нямаше да дебютирам на 16 години, нямаше да играя на финал в Шампионската лига на 18 и да съм капитан на 20. Щях да съм нищо без него! Това, което той ми даде, е безценно."

Фабрегас обаче изплаква и голямата си болка:
"По отношение на трофеите… много съжалявам за това. Изпуснахме титлата в Премиършип цели 3 пъти. Щях да съм много щастлив да спечелим поне веднъж, но това не се случи."