Домакините се наложиха с 3:1 в Каварна, а след третото попадение за Калиакра, привържениците на гостите нахлуха на терена, търсейки саморазправа с футболистите на старозагорци. Рехавата охрана на стадиона не успя да спре феновете, които спокойно слязоха на терена, което доведе до прекратяване на двубоя за известно време. Все пак домакините успяха да овладеят ситуацията и мачът бе доигран.

Двубоят започна отлично за възпитаниците на Адалбер Зафиров, които успяха да вземат преднина в резултата само след две минути игра. Иван Цачев овладя топката отдясно и центрира прецизно в наказателното поле, където от няколко метра Герасим Заков откри.

Половин час по-късно отново Заков бе в прегръдките на своите съотборници, след като се разписа за втори път. Нападателят стреля от далечно разстояние, топката се отклони в тялото на Бачев и влетя неспасяемо в мрежата на вратаря Скорчев.

Нещата за гостите станаха катастрофални в 42-ата минута, когато след груба грешка на Дзаферович, топката попадна в Раденцов, който с мощен шут направи резултата класически. Именно след този гол търпението на феновете на гостите се изчерпа и част от агитката на Берое нахлу на терена. Наложи се старши треньорът на старозагорци Илиан Илиев също да влиза, за да успокоява привържениците на своя тим.

През второто полувреме бе отбелязан още един гол, който този път бе във вратата на домакините. Той дойде в 65-ата минута, когато Ваня Дзаферович се разписа с глава след центриране от корнер.

Така Берое загуби пети пореден мач от началото на шампионата, като головата разлика за възпитаниците на Илиан Илиев е 4-12. Единствено новакът Светкавица, който заема последната позиция в класирането има по-лоши показатели.

Калиакра пък се изкачи на 12-ата позиция във временното подреждане, съобщи Гонг.