Ето какво каза боксьорът:


- Поздравления за победата! На ринга изглеждаше, че мачът ви срещу Адамек не е толкова тежък, колкото очаквахте.

- Така е. Гледах победи на Адамек срещу силни боксьори. Там се представи добре. Очаквах сериозна активност от негова страна, очаквах да натиска.

- Какво се случи с него? Изглеждаше, че е зле подготвен.

- Аз успях да разруша играта му още в първия рунд. Още тогава той беше на прага на загубата. Но той успя да се стегне и се задържа на ринга. След няколко рунда обаче умората си каза думатаитой се предаде

- Какво ви каза след мача?

- Просто ми благодари за дуела. Той беше лаконичен -и преди мача, и след него.

- Обявихте, че искате мач с Дейвид Хей, който вече загуби от брат ви Владимир.

- Така е. Той е шампион по приказките. Но като се замисля, ще бъде по-добре да се бия с Николай Валуев. Той обаче трябва да реши дали ще продължи с бокса, или не, защото има контузии. Мисля, че мач между мен и Валуев ще привлече огромно внимание, и то не само в страните от бившия Съветски блок. Така че, ако Николай иска, нека се обади.

- Адамек беше шампион в полутежка категория. Има ли разлика в подготовката?

- Не. Винаги се готвя по най-добрия начин. Гледах толкова мачове на Адамек, че го чувствах като брат.

- Вече сте на 40 г. Бяхте казали, че ияма да останете на ринга, ако се превърнете в стара боксова круша. Докога ще останете?

- Сега се чувствам по-добре, отколкото на 25 г. Резултатите ми от тренировките и фитнеса го показват. Мисля, че имам още прах по юмруците си, която трябва да бъде отръскана. Все пак няма да счупя рекорда на Джордж Форман, който се би до 48 г.

- Кой може да ви бъде съперник?

- Има много млади и гладни боксьори, които постоянно излизат отнякъде и искат да вземат титлите от мен и брат ми Владимир. И повярвайте ми, тези момчета не трябва да бъдат подценявани, защото за тях това е шансът на живота им и са много по-мотивирани срещу нас.

- Можете ли да се оттеглите без мач срещу Дейвид Хей?

- Дейвид Хей обижда семейството ми. Владимир му взе титлата в голям мач, горд съм с него. За съжаление не успя да го нокаутира. Така че с удоволствие ще пратя Хей на земята.